לדרך הישיבה

חינוך מתוך אמון

אנו מאמינים בתמימות, בטבע הפשוט הישראלי, בכך שיש לכל נער שייכות והתאמה לתורה ולרצון ה'. זהו היסוד לכל לימוד התורה וקיום המצוות, ותפקידנו הוא לחשוף את האמת הזאת ולחנך על פיה. אנו מאמינים בתום וביושר הפנימי ובשייכות העמוקה של כל נער אל התורה. עיקר תפקידנו הוא לפתח את הנקודה הזו בנפש הנער, שרוצה כל כך בתורה ובמצוות, ששייכת לעולמה של תורה. לחנכו ליחס של חרדת קודש כלפי התורה והערצה לתורה ולחיי קודש, לרבות תלמידי חכמים שהם מעבירי השמועה.

מטרת החינוך היא הקשר והדבקות ומתוך כך האחריות

הקשר של הנער אל התורה הוא המבוקש העיקרי, לפני כל תועלת כזו או אחרת שהוא יפיק ממנה. היחס היסודי הזה של שייכות לתורה באופן תמים, טבעי וישר, ילך ויבנה בנער מדרגות של שייכות, דבקות ואחריות על התורה שאנו מקווים ומתפללים שהנער יהיה קשור אליה כל חייו. חובה עלינו להנחיל לתלמידינו שהתורה כולה, על פרטיה ודקדוקיה, היא צינור חיים בעבורנו, שאיננו יכולים לחיות בלעדיו.

אמון בחיים הטבעיים של הנער ונתינת מקום לכוחות החיים

ההסתכלות שלפיה החיים מקושרים ומחוברים לנוכחות האלוקית מאפשרת לתת תשומת לב לכוחות של הנערים ולתת להם מקום בשמחה ובנחת. כאשר הנערים מלאי תמימות וקשורים אל טוב ה', אין צורך ב'לשם ייחוד' שלפני יציאה לטיול בטבע או לפני משחק בהפסקה בגלל שחייו של הנער קשורים בה' וממילא זה מאפשר ליהנות, לשחק ולטייל באופן טבעי, נורמלי ובריא ביותר, כי בפשטות זה חלק טבעי מההתפתחות של הנער.

חינוך ללימודי חול

הישיבה מכירה בחשיבות לימודי החול בתור מטרה משנית ולא עיקרית, אך היא מטרה חשובה שכן לימודי החול מכינים את הנער לעולם העבודה, ופותחים לו דלתות בעולם האקדמי. בנוסף הלימודים לבגרות חשובים גם כחלק מבניין הנפש, בפיתוח יכולות של חתירה להישגים, עמידה בזמנים, ביצוע מטלות, מדידה וציונים. בנוסף, חלק מלימודי החול נושקים לתחומי הקודש ומסייעים בבניית העולם הרוחני, ואנו נשאף ללמד מתוך המבט הזה. כך למשל לימודי היסטוריה יכולים לסייע בהבנת התהליך האלוקי בעולם בצורה אמונית. כמו כן לימודי הלשון והשפה העברית מסייעים בהבנת הכתובים והמפרשים.

חיי פנימייה ואקלים חברתי

אנחנו רואים חשיבות רבה באווירה נעימה וחמימה בין הר"מים והבחורים, בגיבוש חברתי, בשמחת נעורים, בחיבור חי לארץ ישראל ובשייכות עמוקה לכלל עם ישראל. אנו משקיעים באווירה ובפיתוח יכולות אישיות כולל טיולים מאתגרים, סדנאות העשרה במקומות שונים בארץ ועוד פעילויות כיף והווי. כאמור, אנו מאמינים שהתורה תוכל להתפתח במקום שתהיה טהרה. על מנת שהנפש תצמח בצורה טבעית, והמידות בצורה ישרה, הישיבה רואה חשיבות עצומה בשמירה על הטהרה התרבותית. זה כולל ריחוק ממסכים, מכשירים שאינם מתאימים לבני ישיבה, ובניית האווירה הפנימייתית בצורה שמאפשרת צמיחה טבעית ונקייה מהשפעות זרות. בעבודה בתחום הפנימייה יינתנו דגשים חינוכיים – איך ליצור חיבור בין עולם הפנימייה לבית המדרש. נעסוק בנושאים כגון בניית חבורה, שיח בינאישי ולא ציני, לבוש הולם, דגשים חינוכיים לצניעות, ניקיון וסדר. העבודה של המדריך עם התלמידים תכלול שיחות אישיות ופעילויות קבוצתיות. כאמור אנו משקיעים בטיולים לא רק כגורם לשחרור והורדת מתח לימודי, דבר הנצרך בלימוד אינטנסיבי, אלא גם כגורם בעל ערך רב. טיולים מספקים חיבור אל הטבע, חזרה אל היושר ואל הפשטות, חיבור אל העצמי ואל החברה, גיבוש והנאה. כל זאת כחלק בלתי נפרד מהתפתחותו של הנער בצורה בריאה ונורמלית. במהלך השנה יתקיימו שני טיולים ארוכים ואתגריים – אחד בחורף ואחד בקיץ, וכן גיחות בימי שישי בתקופת הקיץ. בנוסף נעסוק בהתנדבות בעבודה חקלאית באזור.

סדר היום בישיבה

לימודי אמונה

מטרת לימודי האמונה בישיבה היא לחנך לאורו של הרב קוק מתוך אמונה בראשית צמיחת גאולתנו, ומתוך לקיחת אחריות על כלל ישראל. לחנך לערכה של התורה ולהערכת תלמידי חכמים. שיעורי אמונה יילמדו בצורה שקולה של מעט המחזיק את המרובה, במטרה לתת מענה לסוגיות הבוערות ולהתייחס למאורעות זמננו מתוך 'לאמונת עתנו'. לימוד אמונה יעסוק בנושאים המתאימים לשלבי התפתחות הנער ולסוגיות שבוערות בתלמידים, מתוך מבט אמוני ואידיאלי.

גמרא

המטרה בלימוד הגמרא היא ללמוד בין 120 ל- 150 דפים בשנה, מתוכם כ- 25 בעיון והשאר בבקיאות. במשך שנותיו של תלמיד בישיבה הוא יקיף את רוב המסכתות בסדר מועד, וכ- 100 דפים בעיון בסדרי נזיקין ונשים. תשומת לב מרובה תינתן לבניין היכולת הלימודית והתרגלות בלימוד העיון: התלמידים ילמדו לסכם את הסוגיות, להוסיף ולעיין בראשונים ואחרונים, ולעתים אף לערוך את הדברים בפני חבריהם לשיעור. במהלך הלימוד יוקצב זמן לחזרות, ויתקיימו מבחנים הן בבקיאות והן בעיון.

תנ"ך

תכנית הלימודים בתנ"ך בנויה כך שלאורך שנות הלימוד בישיבה ילמדו התלמידים חלק ניכר מספרי התנ"ך באופן יסודי. הלימוד ייעשה בליווי חוברות הנחיה שמחדדות את הבנת הפשט, ומכוונות את התלמיד לנקודות הפרשניות העיקריות בכל פרק.

הלכה

 

סדר הלכה יתבסס על לימוד שולחן ערוך ומשנה ברורה אורח חיים, כשבמהלך החזרות ייעזרו התלמידים בספרי קיצורי הלכות איש לפי מנהג עדתו. הסדר ילווה בשיעור שבועי, ובדפי התמקדות.

לימודי חול

המטרה באופן הלימוד היא לסיים בגרות בצורה טובה ומאתגרת (לפחות ברמה של 4 יח"ל אנגלית ומתמטיקה) בלי לבזבז את הזמן. זו מטרה מעשית לסיים את הישיבה עם בגרות טובה ומלאה(24-27 יחידות לימוד), בהשקעה נכונה במשך ארבע שנים כשבכל יום יילמדו שניים-שלושה שיעורי חול.

סדר ערב

סדר ערב הוא נקודת זמן של עבודה מתוך בחירה של התלמיד ללמוד מה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה. הישיבה תציע כמה מסלולים – מסלול הדף היומי, מסלול יומי במשנה, ומסלול סדר מוסר ואמונה.

סדר היום בישיבה

7:00 תפילת שחרית סדר שניים מקרא ואחד תרגום
8:15 ארוחת בוקר
8:45 סידור חדרים בפנימיות
9:00 שיעורי אמונה\מוסר
9:25 סדר בוקר
10:45 הפסקה
11:00 שיעור עיון וסדר חזרה
12:30 סדר תנ"ך/ סדר הלכה לפי ימים

13:00 ארוחת צהרים, מנוחה
14:30 תפילת מנחה, סדר מוסר 15:00 סדר בקיאות
16:15 שיעור בקיאות
17:00 הפסקה
17:15 שיעור חול
18:00 הפסקה
18:10 שיעור חול
19:15 ארוחת ערב, הפסקה
20:00 תפילת ערבית, שיחה קצרה

20:30 סדר ערב
21:15 תכנית ערבים
23:00 כיבוי אורות
תכנית ערבים:
יום ראשון – התאקלמות/ זמן מגרש
יום שני – פעילות מדריך או בבתי ר"מים.
יום שלישי – חוגי העשרה (תלוי בהרשמה)
יום רביעי – ערב חופשי
יום חמישי – משמר/ התוועדות