אנו מאמינים בתמימות, בטבע הפשוט הישראלי, בכך שיש לכל נער שייכות והתאמה לתורה ולרצון ה'. זהו היסוד לכל לימוד התורה וקיום המצוות, ותפקידנו הוא לחשוף את האמת הזאת ולחנך על פיה. אנו מאמינים בתום וביושר הפנימי ובשייכות העמוקה של כל נער אל התורה. עיקר תפקידנו הוא לפתח את הנקודה הזו בנפש הנער, שרוצה כל כך בתורה ובמצוות, ששייכת לעולמה של תורה. לחנכו ליחס של חרדת קודש כלפי התורה והערצה לתורה ולחיי קודש, לרבות תלמידי חכמים שהם מעבירי השמועה.
מטרת לימודי האמונה בישיבה היא לחנך לאורו של הרב קוק מתוך אמונה בראשית צמיחת גאולתנו, ומתוך לקיחת אחריות על כלל ישראל. לחנך לערכה של התורה ולהערכת תלמידי חכמים. שיעורי אמונה יילמדו בצורה שקולה של מעט המחזיק את המרובה, במטרה לתת מענה לסוגיות הבוערות ולהתייחס למאורעות זמננו מתוך 'לאמונת עתנו'. לימוד אמונה יעסוק בנושאים המתאימים לשלבי התפתחות הנער ולסוגיות שבוערות בתלמידים, מתוך מבט אמוני ואידיאלי.
המטרה בלימוד הגמרא היא ללמוד בין 120 ל- 150 דפים בשנה, מתוכם כ- 25 בעיון והשאר בבקיאות. במשך שנותיו של תלמיד בישיבה הוא יקיף את רוב המסכתות בסדר מועד, וכ- 100 דפים בעיון בסדרי נזיקין ונשים. תשומת לב מרובה תינתן לבניין היכולת הלימודית והתרגלות בלימוד העיון: התלמידים ילמדו לסכם את הסוגיות, להוסיף ולעיין בראשונים ואחרונים, ולעתים אף לערוך את הדברים בפני חבריהם לשיעור. במהלך הלימוד יוקצב זמן לחזרות, ויתקיימו מבחנים הן בבקיאות והן בעיון.
תכנית הלימודים בתנ"ך בנויה כך שלאורך שנות הלימוד בישיבה ילמדו התלמידים חלק ניכר מספרי התנ"ך באופן יסודי. הלימוד ייעשה בליווי חוברות הנחיה שמחדדות את הבנת הפשט, ומכוונות את התלמיד לנקודות הפרשניות העיקריות בכל פרק.
סדר הלכה יתבסס על לימוד שולחן ערוך ומשנה ברורה אורח חיים, כשבמהלך החזרות ייעזרו התלמידים בספרי קיצורי הלכות איש לפי מנהג עדתו. הסדר ילווה בשיעור שבועי, ובדפי התמקדות.
המטרה באופן הלימוד היא לסיים בגרות בצורה טובה ומאתגרת (לפחות ברמה של 4 יח"ל אנגלית ומתמטיקה) בלי לבזבז את הזמן. זו מטרה מעשית לסיים את הישיבה עם בגרות טובה ומלאה(24-27 יחידות לימוד), בהשקעה נכונה במשך ארבע שנים כשבכל יום יילמדו שניים-שלושה שיעורי חול.
סדר ערב הוא נקודת זמן של עבודה מתוך בחירה של התלמיד ללמוד מה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה. הישיבה תציע כמה מסלולים – מסלול הדף היומי, מסלול יומי במשנה, ומסלול סדר מוסר ואמונה.
7:00 תפילת שחרית סדר שניים מקרא ואחד תרגום
8:15 ארוחת בוקר
8:45 סידור חדרים בפנימיות
9:00 שיעורי אמונה\מוסר
9:25 סדר בוקר
10:45 הפסקה
11:00 שיעור עיון וסדר חזרה
12:30 סדר תנ"ך/ סדר הלכה לפי ימים
13:00 ארוחת צהרים, מנוחה
14:30 תפילת מנחה, סדר מוסר 15:00 סדר בקיאות
16:15 שיעור בקיאות
17:00 הפסקה
17:15 שיעור חול
18:00 הפסקה
18:10 שיעור חול
19:15 ארוחת ערב, הפסקה
20:00 תפילת ערבית, שיחה קצרה
20:30 סדר ערב
21:15 תכנית ערבים
23:00 כיבוי אורות
תכנית ערבים:
יום ראשון – התאקלמות/ זמן מגרש
יום שני – פעילות מדריך או בבתי ר"מים.
יום שלישי – חוגי העשרה (תלוי בהרשמה)
יום רביעי – ערב חופשי
יום חמישי – משמר/ התוועדות